ВЕЧЕ ГЕОГРАФИЈЕ


ВЕЧЕ ГЕОГРАФИЈЕ
ВЕЧЕ ГЕОГРАФИЈЕ

У петак 15.3. 2013. год.  у мултимедијалној учионици ОШ „Николај Велимировић“ одржан је Угледни час под називом : „Да ли нам је Далеки Исток далеко?“. Ово је друго ВЕЧЕ ГЕОГРАФИЈЕ које је представило Јапан и Јужну Кореју из дечјег угла. Јапан су представили 7-1 и 7-2 разреда наше школе уз учешће Ане Бојић ученице трећег разреда , добитнице награде „Млада нада Шапца“ , носиоца браон појаса у каратеу и освајача трећег места у свету. Она је извела кату „Басадаи – рушење тврђаве“. Читана је хаику поезија, представљена уметност гајења бонсаија, прављење оригамија и цртање манга стрипова уз преглед природних и друштвених одлика Јапана. Јужна Кореја је представљена кроз причу о земљи , теквондо спортом и показном вежбом, а завршена плесом  ученица  II-2  уз већ чувени  хита PSY „Gangnam style“ . Јужну  Кореју су представиле ученице 7-3 , а техничка подршка је био Михаило Лукић ученик 8-3 који је информатички објединио презентације.

Уз присуство родитеља  и гостију из других школа, овај час је успешно организовала проф. географије Тања Милановић која је најавила следеће Вече географије за месец мај у оквиру „Николајевих дана „ када ће осми разред представити Републику Србију на њихов начин уз учешће школског хора и фолклора.

Овакви часови показују да је ОШ „Николај Велимировић“ велика породица у којој деца  и колеге учествују у заједничким активностима. 

Japan
Japan
Ana i Vuk
Ana i Vuk
Manga
Manga
Bonsai
Bonsai
Japan
Japan

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s